SÖK bläckpatron
Annonser:
Foto1

TOPPLISTAN Betyg Länk
3.5 Till butiken >>
3 Till butiken >>
3 Till butiken >>
2.5 Till butiken >>
2.5 Till butiken >>
2.5 Till butiken >>
2 Till butiken >>
Artiklar om bläckpatroner och toners den 24 February 2010

OTB SOlar och Trident i unikt sammarbete runt patronteknologi - skriven av Anna Lindquist

Under 2009 inleddes ett unikt samarbete mellan två världsledande företag för att få fram en innovativ och kostnadsbesparande teknik för skapandet av solceller.  Man beslutade sig för att integrera Tridents patentskyddade 256 Jet-S, som är ett skrivhuvud för bläckstråleskrivare, med OTB Solars PixDro specialiserade mjukvara. Denna sammanslagning möjliggör en kostnadseffektiv och högeffektiv lösning för printande av solceller.

Tidigare har utskrift av solcellsfilm slitit hårt på bläckstråleskrivarna tack vare dels bläckets sammansättning som har lett till ett stort slitage på skrivarna, men även på grund av bristen på precision på skrivarhuvudet vilket har lett till betydande avfallsmängd.

OTB Solars unika och öppna arkitektur möjliggör en avsevärt mer kostnadseffektiv produktion av solceller samtidigt som utvecklingen av tekniken underlättas.

Trident inkjet’s skrivhuvudfunktioner i rostfritt stål i kombination med en unik design gör att skrivarmunstycket kan demonteras, ultraljudrengöras och återmonteras.

Rent generellt är de vätskor som används vid printandet av solcellsfilm aggressiva och dyra. Skrivarhuvudena som tidigare har använts har ofta fått bytas ut och avsaknad av precision i skrivarmunstycket har lett till slöseri med bläcksammansättningen som har varit och är väldigt dyr. Med den nya tekniken, som är en kisel och bläckbaserad sammansättning, kan man skriva ut mer högresterande solceller till en avsevärt lägre kostnad. Tack vare en ny sammansättning av alkaliska etsmedel kan den nya tidens bläckstråleskrivare producera åtta gånger mer än de vanliga solcellsskrivarna.

Trident Inkjet’s bläckstråleskrivare i kombination med OTB Solars’s mjukvara möjliggör en hög precision i utskrifterna av solceller vilket avsevärt minskar slöseri av dyra material.